Biyoloji ve Biz -9.Sınıf Biyoloji 1.Ünite-

Her geçen gün biyoloji alanında ortaya çıkan yeni buluşlar insanları heyecanlandırmaktadır. Özellikle biyoteknoloji ve sağlık alanındaki gelişmeler insanların geleceğe güvenle bakmalarını sağlamaktadır. Bu çalışmalarda ülkemiz insanlarının yer alıyor olması bu bilime olan heyecanımızı ve ilgimizi artırmaktadı

Biyoloji öğrenmek, içinde yaşadığımız doğayı tanımamıza yardımcı olacaktır. Bu ders sürecinde canlıların yapısını, işlevlerini ve çeşitliğini, canlıların diğer canlı ve cansız çevredeki değişimlerden nasıl ve neden etkilendiğini öğreneceksiniz. Doğadaki mekanizmayı çözmek, bu mekanizmanın işleyişini anlamak bizlere doğaya karşı daha hassas ve bilinçli bireyler olabilmemiz konusunda yardımcı olacaktır. Biyoloji öğrenmemizin diğer önemli bir nedeni ise, biyolojinin ve biyoloji ile ilgili çalışmaların günümüzdeki yeri ile ilgilidir.

Günümüzde biyoloji altın çağını yaşamaktadır. 400’den fazla alt çalışma alanı ile (tıptan eczacılığa, ziraattan veterinerliğe, moleküler genetik, embriyoloji, ekoloji gibi birçok alan) biyolojinin sunduğu bilgiler doğa anlayışımızı ve hayatımızı değiştirecek niteliktedir. Antibiyotiklerin ve DNA yapısının keşfi, insan genomunun çözümlenmesi gibi devrim niteliğindeki gelişmeler hayatımızı yakından ilgilendirmektedir. Biyoloji öğrenmek, biyoloji ile ilgili gelişmeleri takip edebilen ve sadece bilgiyi kullanan değil, aynı zamanda bilimsel bilgiyi
üreten bilinçli bireyler olarak bilim toplumundaki yerimizi alamamızı sağlayacaktır.

Hasta olduğumuzda neden vücut ısımızın arttığı, çocukların neden annelerine ve babalarına benzedikleri, bağımlılık yapan maddelerin vücudumuzu nasıl etkilediği ya da bir yarasanın avını gece nasıl yakalayabildiği soruları biyolojinin ilgi alanında olan bazı sorulardır. Bu soruların cevaplarını bilmemizin yaşantımıza nasıl bir yararı olabilir?

Biyoloji, tarih boyunca çözümsüz gibi görünen birçok soruya cevap bulmuş ve hâlen bulmaktadır. Biyoloji hayatımızın neresinde, ne kadar yer kaplıyor diye düşündüğümüzde, aslında biyolojinin etrafımızı tam anlamıyla sardığını görürüz. Gelin, biyolojinin hayatımızın neresinde olduğunu birkaç örnek ile inceleyelim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Color Posts