12. Sınıf Kök-e Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 65. Sayfa Cevapları 1.Ünite Değerlendirme

12. Sınıf Kök-e Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları12. Sınıf Kök-e Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Cevapları. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


1. Ünite: GENDEN PROTEİNE

12. Sınıf Kök-e Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 65. Sayfa Cevapları 1.Ünite Değerlendirme

CEVAPLAR:
1. nükleozit
2. urasil
3. fosfat grubu 
4. translasyon 
5. riboz 
6. hidrojen bağı 
7. klon 
8. transkiripsiyon
9. proteomik 
10. kodon 
11. Okazaki parçaları 
12. DNA polimeraz

I. ÜNİTE DEĞERLENDİRME 

B. Aşağıdaki tabloda, “nükleik asitler, genetik şifre ve protein sentezi” ile ilgili kavramlar yer almaktadır. Bu kavramları kullanarak aşağıda verilen cümleleri tamamlayınız.

1. Nükleotidin azotlu organik baz ve pentoz şekerinden oluşan bölümüne ............... adı verilir.
2. ..................................... bazı sadece RNA’nın yapısında bulunur.
3. Nükleotitlerin yapısında bulunan pentoz şekeri bir taraftan azotlu organik baz, diğer taraftan ........................ ile bağlıdır.
4. Genetik şifrenin kopyasını alıp sitoplazmaya geçen mRNA’nın ribozom tarafından okunmasına .......................... adı verilir.
5. RNA’nın yapısında bulunan şeker: ...................................................
6. Çift sarmal şeklindeki DNA’nın karşılıklı ipliklerindeki nükleotitler birbirine .................. ile bağlanır.
7. Tek bir hücreden çoğaltılan ve genetik yapısı birbirinin aynısı olan hücrelere ......................................... denir.
8. DNA’nın gen bölgesindeki bir ipliğinin üzerindeki genetik kodlara uygun olarak mRNA sentezlenmesine ...................... denir.
9. ................................................... , bir organizmada genom tarafından kodlanan tüm protein takımlarının sistematik olarak çalışıldığı disiplindir.
10. mRNA üzerindeki genetik kodların karşısına gelen üçlü şifrelere ...................... adı verilir.
11. DNA eşlenmesi sırasında ipliklerden biri kesintisiz olarak 5’-->3’ ucuna doğru uzayabilirken karşı iplik............................. adı verilen parçalar hâlinde sentezlenir ve daha sonra özel enzimlerle birbirine bağlanır.
12. .............. enzimi, ayrılmış olan her DNA ipliğinin karşısına uygun yeni nükleotitleri  sıralayarak kalıp DNA ipliklerine uygun birer DNA ipliği daha oluşmasını sağlar.

12.SINIF BİYOLOJİ DERSİ KÖK-E YAYINLARI DERS  KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Color Posts