Mart, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bağışıklık Çeşitleri

Bağışıklık Hastalık yapan mikroplara (mikroorganizmalara) karşı vücudun gösterdiği dirence bağışıklık denir. Bağışıklık, doğal bağışıklık ve sonradan kazanılan bağışıklık olarak iki çeşittir. a) Doğal Bağışıklık : a) Doğal Bağışıklık : İnsan vücudun…

odevbiyoloji

Dolaşım Sistemi

Çok hücreli canlılarda besinlerin ve oksijenin vücuttaki tüm hücrelere ulaşmasını sağlayan sisteme dolaşım sistemi adı verilir. Dolaşım sistemi bunun yanında hücrelerde oluşan karbon dioksit ve diğer zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını da sağlar. …

odevbiyoloji

Destek ve Hareket Sisteminin Sağlığı

Kemiklerimizin ve kaslarımızın hastalanmaması için bazı noktalara dikkat etmemiz gerekmektedir.Bu noktaları sırasıyla sayarsak; Sandalyede dik oturmalıyız. Sırt çantası taşıyorsak iki omzumuzda taşımalı, tek omuzda taşımamalıyız. Yere eğilirken dizl…

odevbiyoloji

Sindirim Sistemi Hastalıkları

AKALAZYA Özofagusu uyaran miyenterik ağdaki hasardan dolayı özofagusun alt ucundaki sfinkter gevşeyemez; besinler mideye geçemez ve özofagusda birikir. Özofagus genişler ve yutma güçlüğü meydan gelir. Özofagusun genişlemesiyle karakterize olan bu h…

odevbiyoloji

İskelet Sisteminin Yapısı ve İşleyişi

İskelet Sisteminin (Kemiklerin) Görevleri  1- Vücuda şekil verir. 2- Vücudun dik durmasını sağlar. 3- Kaslarla birlikte vücudun hareket etmesini sağlar. 4- İç organları dış etkilere karşı korur. 5- Kan hücrelerini (alyuvarlar, akyuvarlar, kan pulcuk…

odevbiyoloji

Hetotrof Beslenme

Organik besinlerini hazır olarak alırlar. Besinleri alma biçimine göre üçe ayrılır: Holozoik Yaşam: Besinlerini daha çok katı ve büyük parçalar halinde alan canlılardır.  Her birey kendi besinini kendisi temin eder. Sindirim sistemleri, duyu organla…

odevbiyoloji

Ototrof Beslenme

OTOTROF BESLENME Kendi besinlerini üretme ve depo edebilme yeteneğine sahiplerdir. İnorganik maddelerden organik besin sentezi yapabilen bu canlılara  “ototrof”  veya  “üretici canlılar”  ÖNEMLİ : Her iki grup canlılar şu üç olayı ortak olarak gerçe…

odevbiyoloji

Biyotik Faktörler

Çevrenin canlı faktörleri beslenme şekillerine göre sınıflandırılır. OTOTROF CANLILAR (Üreticiler) İnorganik moleküllerden organik molekül sentezleyerek kendi besinlerini üreten canlılara ototrof (üretici) canlı denir. Bu canlılar besin sentezlerken…

odevbiyoloji

Kromozom Sayısındaki Değişiklikler

Temel sebep, ayrılmama olayıdır. Normal şartlarda gamet oluşumunda ataya ait kromozom sayısı mayoz bölünmeyle yarıya iner. Yani homolog kromozomlar eşit olarak birbirinden ayrılır ve karşılıklı kutuplara çekilir. Ancak bazen mayoz bölünmede homolog …

odevbiyoloji

Eşeye Bağlı Kalıtım

BİYOLOJİ PERFORMANS  EŞEYE(CİNSİYETE) BAĞLI KALITIM Kalıtsal özellikler insanda cinsiyet oluşumunu düzenler. İnsanda 46 kromozom bulunur. 44 kromozom ( vücut kromozomları ) vücut organlarını oluşturur. Diğer 2 kromozom ( eşey kromozomları ) cinsiyet…

odevbiyoloji

Eşeyin Belirlenmesi

Eşeyin Belirlenmesi Canlı türlerinin büyük bir kısmında erkek ve dişi olmak üzere iki farklı eşey tipinde birey bulunur. Bazı türlerde eşey ortam koşullarına göre belirlenirken  (fenotipik eşey belirlenmesi) , bazı türlerde ise eşey bireyin genlerin…

odevbiyoloji
Diğer yayınları yükle
Sonuç bulunamadı