Aralık, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Biyolojinin Güncel Çalışma Alanları

Günümüzde biyoloji büyük bir araştırma sahası haline gelmiştir. Genel olarak tek bir dal değil birbirinden beslenen çok sayıda alt dal olarak görülür. Biyoloji aslında dört temel grubu inceler. İncelenen ilk grup; Hücre, gen ve buna benz…

odevbiyoloji

Görme Duyusu

Dış dünyayı görmemizi sağlayan gözümüz yaklaşık 3500 ile 7500 A° (angstrom) dalga boyu arasındaki ışınları almak için özelleşmiş bir duyu organımızdır. İnsan gözü ileri düzeyde gelişmiş göz yapısına sahiptir. Göz, koruyucu yapılar ve göz küresi olar…

odevbiyoloji

Destek ve Hareket Sistemi

Destek ve hareket sistemi, iskelet sistemi ve kas sistemi olmak üzere 2 sistemden oluşur. 1-İskelet Sistemi Yetişkin bir insanda 206 adet kemik bulunur. İskelet sistemimiz baş, gövde ve üyeler olmak üzere 3 temel kısma ayrılır.   İ skelet Sisteminin…

odevbiyoloji

Omurilik ve Çevresel Sinir Sistemi

Omurilik Omurilik, omurilik soğanının alt ucundan başlayarak sırtta omurga kemikleri içinde korunarak uzanan yaklaşık 50 cm uzunluğundaki merkezî sinir sistemi yapısıdır (Şekil 2.19). Omuriliğin enine kesiti alındığında beyinden farklı olarak dışta …

odevbiyoloji

Canlıların Sınıflandırılmasında Kullanılan Ölçütler

—Sınıflandırma bіlіmіnіn amacı,herhangi bir orgаnizma ya da orgаnizmа grubuna аіt уaрılmış gözlemler ѕonucunda ortaya koyulmuş olan bilgileri toplayarak uluѕlararaѕı,kullanışlı ve pratik bir sistеm оluşturmaktır. Anсak böylе bir sistem іçіnde,dünyad…

odevbiyoloji

Canlıların Temel Yapısal Birimi Hücre

Hücre canlıların temel yapı ve işlev birimidir. Hücreyle ilgili ilk bilimsel çalışmalar 17. Yüzyılda Robert Hooke ve Anton van Leeuwenhoek tarafından yapılmıştır. Daha sonraki dönemde pek çok bilim insanının çalışmaları ile Hücre Teorisi ortaya konm…

odevbiyoloji

Hücre Teorisine İlişkin Çalışmalar

Hücre teorisi düşüncelerin ve sürekli olarak gelişen araçlarla elde edilen gerçeklerin karşılıklı birbirini etkilemesi sonucunda gelişmiştir.Hücre teorisi , basit gözlem ve kavramlardan , daha kesin ve daha gelişmiş kavramlara doğru ilerlemiştir. Hü…

odevbiyoloji

Hücre Zarı, Sitoplazma, Çekirdeğin Görevleri

HÜCRE ZARININ GÖREVLERİ Hücre içi ortamın özgün bileşimini hücre dışı ortamdan ayırmak,Hücre içi ile hücre dışı ortamlar arasında seçici bir şekilde madde alışverişini sağlayarak hücrenin atıklarını hücre dışı ortama vermek, hücre dışından hücreye g…

odevbiyoloji

Su Kirliliği

Bütün canlıların yaşayıp gelişmesi için suya ihtiyacı  vardır.  Gün geçtikçe kullanılabilecek ve içilebilecek su miktarı  azalmaktadır.  Bunun nedenlerinden biri de su kirliliğidir.  Temiz ve sağlıklı  su kaynaklarının azalması  ile su kirliliği, so…

odevbiyoloji

Besin Kirliliği

BESIN KIRLILIGI Saglıgınız için saglıklı  ve dengeli beslenmeniz gereklidir. Saglıklı  beslenmek için vücuda alınan besinlerin güvenilir olması  gerekir. Besin güvenligi, besinin insan saglıgına zarar verebilecek her türlü etkenden arındırılarak tük…

odevbiyoloji

Erozyon

Toprakların su,rüzgar,buz ve dalga gibi dış etkenlerle aşınması ve taşınmasıdır. Yaşamın devamlılığı  ve insanoğlunun geleceği için bu kadar önemli olan, toprağı  tehdit eden tek faktör kirlilik değildir. Her yıl Kıbrıs Adası’nı  5 cm kalınlıkta ört…

odevbiyoloji

Türkiye'nin Biyolojik Çeşitliliği

Ülkemiz doğal orman ekosistemleri yönünden zengin olup, küresel ölçekte 9 orman sıcak noktası barındırmaktadır. Dünya’da tanımlanmış bitki ve hayvan türleri sayısı 1.740.330 iken Türkiye’de tanımlanmış tür sayısının yaklaşık olarak 76.539 civarında …

odevbiyoloji
Diğer yayınları yükle
Sonuç bulunamadı