Ocak, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bitkilerde Taşıma

Basit yapılı bitkilerde taşıma sistemi bulunmaz.Taşıma, difüzyonla sağlanır.Gelişmiş bitkilerde ise taşıma sistemi bulunur.Su ve minerallerin kökten yapraklara kadar taşınması ksilemle, yapraklardaki fotosentez ürünlerinin gerekli yerlere taşınmas…

odevbiyoloji

Bitkilerde Hareket

Bitkiler, içinde bulundukları ortamdan daha fazla yararlanmak için durum değiştirme hareketleri yapar.Bunlar, nasti ve tropizma hareketleridir. Nasti Hareketleri:Nasti hareketleri, uyartı yönüne bağlı olmadan gerçekleşen hareketlerdir.Nasti harek…

odevbiyoloji

Bitkilerde Büyüme

Bitkilerde büyüme doku hücrelerinin bölünmesi ve hücre kütlesinin artışı sonunda olur.  Bitki Büyümesinde Etkili Olan Çevresel Faktörler:Bitkiler, çeşitli çevre faktörlerinde büyür ve gelişir.Bu faktörler şunlardır:    1-Işık:Işık ile bitki gelişi…

odevbiyoloji

Bitki Organları

BİTKİ ORGANLARI:   Bitkinin temel organları kök, gövde ve yapraklarıdır.    Kök:     1-Bitkiyi toprağa bağlayıp su ve minerallerin alınmasını sağlar.     2-Besin maddelerinin depolanmasını sağlar.Örnek:Havuç, turp.     3-Hormonların ve bazı kimy…

odevbiyoloji

Dil ve Kültür (9.Sınıf)

DİLİN MİLLET HAYATINDAKİ YERİ VE ÖNEMİ Bir milleti ayakta tutan, onun varlığını ve devamını sağlayan, millî şuuru besleyen, bir millete mensup olma hazzını veren ve bireylerini birbirine yaklaştırarak onlar arasında birlik yaratan unsur olarak di…

odevbiyoloji

Radyoaktif Kirlilik

Radyoaktif kelimesi, yanma anlamın gelen  ‘’radyo’’ ile devamlı anlamına gelen ‘’aktif’’ kelimelerinin bir araya gelmesinden oluşur.Kararsız atomlar etrafına çeşitli ışımalar yaparak kararlı hale geçmeye çalışır.Devamlı ışıma gerçekleştiği için kalı…

odevbiyoloji

Küresel İklim Değişikliği

Son yıllarda fosil yakıtların yakılması, bitki örtüsünün azalıp nüfusun hızla artmasıyla atmosferdeki karbondioksit, metan ve diazot monoksit (N2O) gazları artmıştır.    Atmosferdekigazların %75’i ve su buharının ise tamammı troposfer tabakasında …

odevbiyoloji

Gürültü Kirliliği

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ      İnsanların üzerinde olumsuz etki yaratan, bir anlam ifade etmeyen ve istenmeyen seslere gürültü denir.Ses ve gürültü ayrımı kişiden kişiye değişebilir.Örneğin sizin dilediğiniz bir müzik başka birisi için gürültü olabilir.İnsa…

odevbiyoloji

Orman Yangınları

Orman yangını , doğal ya da insani sebeplerden ortaya çıkan yangınların ormanları kısmen veya tamamen yakmasıdır.Yıldırım düşmesi,yanardağ patlaması ve yüksek sıcaklık gibi doğal sebeplerle çıkan yangınlar ve sigara, tarımsal ürünler nedenli çıkan i…

odevbiyoloji

Doğal Hayat Alanlarının Tahribi

Doğal yaşam alanlarındaki bitki ve hayvanların oluşturduğu hayat birliği yaban hayatı olarak adlandırılır. Sulak alanların kurutulması, aşırı avlanma gibi insan faaliyetlerinin sonucu yaban hayatının tahrip edilmesi önemli bir çevre sorunudur. Ekosi…

odevbiyoloji

Mantarlar

Mantar Nedir? Mantar : Yüksek yapılı bitkilerdeki gibi kök , gövde ve yaprakları olmayan canlılardır .  Mantarların Genel Özellikleri Mantarların tek ve çok hücreli türleri vardır. Mantarlar klorofil ve kloroplastları olmadığından heterotrof  canlıl…

odevbiyoloji

Canlılarda Enerji Dönüşümleri

Canlılarda Solunum: Enerjinin Açığa Çıkışı Canlı hücrede gerçekleşen tüm metabolik olaylar enerji gerektirir. Hayvanlar enerjilerini yedikleri besinlerden alır. Besinlerdeki bu enerji, fotosentez yoluyla güneşten alınan ışınım enerjisinin organik ma…

odevbiyoloji
Diğer yayınları yükle
Sonuç bulunamadı